Usein kysytyt kysymykset


Olen kiinnostunut partiotoiminnasta, mutta en tunne partiolaisia. Uskallanko silti tulla partioon?
- Tottahan toki! Partio on oiva paikka tutustua uusiin ihmisiin. Partioon ovat tervetulleita kaikki yli 7-vuotiaat. Piketeistä löytyy toimintaa myös aikuisille.

Olen kiinnostunut partiosta, mutta en ole varma haluanko aloittaa partion. Voiko toimintaan tulla vain tutustumaan?
- Kaikki viikottaiset kolokertamme, sekä retket ja leirit, ovat avoinna myös ei-vielä-partiolaisille (niin sanottu evp). Tervetuloa tutustumaan!

Miten toimin jos partion virallinen syksyinen ilmoittautumispäivä hujahti ohi?
- Ei hätää, mukaan toimintaan pääsee koska vain! Ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan oman kokoontumisaikasi löytämiseksi.

Onko partion harrastaminen kallista?
- Vuotuinen Suomen partiolaisten jäsenmaksu on noin 60€, sisältäen Pikettien 5€ arvoisen jäsenmaksun. Tällä maksulla saat vakuutuksen partiossa tapahtuvien vahinkojen varalle, joka kuitenkin on toissijainen. Sen lisäksi saat kaikki ikäkausiohjelmaan kuuluvat merkit, SP:n jäsenlehden 4 kertaa vuodessa sekä piirilehti Repolaisen. Lisäksi Pikettien jäsenenä saat alennuksia isoista partiotapahtumista. Partion jäsenkortilla saat myös 10% alennuksen Scandinavian Outdoorilta ja Partioaitasta.

Mitä tarvikkeita Partiolainen tarvitsee?
- Viikottaisille kolokerroille nappaa mukaan partiohuivin lisäksi ikäkauden kirja, villasukat, muistiinpanovälineet sekä iloinen mieli. Pukeuduthan ulkoiluun sopivasti. Kaikille retkille ja leireille saat erikseen varusteluettelon tarvitsemistasi varusteista.

Mistä merkkejä voi hankkia?
- Huivimerkin, paikkakuntatunnuksen (Pertteli) ja aluetunnuksen voit ostaa kololta. Muut merkit löydät Scandinavian Outdoorilta.

Mihin kohtaan merkit partiopaidassa ommellaan?
- Tätä kysymystä helpottaaksemme olemme koonneet kattavan infopaketin. Sen löydät täältä!